In deze nieuwsbrief praten wij u bij over onze eigen servicedesk, de Accordis Zorgmonitor en kunt u informatie vinden over de wetswijzigingen die van toepassing zijn vanaf 1 april 2018.


Accordis Servicedesk

Om onze klanten nog beter van dienst te zijn hebben wij onze ondersteuning uitgebreid. Vanaf vandaag beschikken wij over een bemande servicedesk. De servicedesk geeft snel en efficiënt antwoord op uw vragen. U kunt contact zoeken op de manier die u het beste uitkomt:

  • Via de telefoon op 0411 - 72 91 90 (op werkdagen tussen 8:30 en 17:00 uur)
  • Via de mail op servicedesk@accordis.nl,
  • Via het serviceportaal met een ticketsysteem.

Uw vragen worden altijd in het serviceportaal vastgelegd, ook als u belt of mailt. Hierdoor heeft u op elk moment inzicht in de voortgang van uw vragen die niet direct ter plekke kunnen worden opgelost.

Voor het serviceportaal kunt u een account laten aanmaken via een mail aan de servicedesk met de benodigde contactgegevens (bedrijf, naam, telefoon, mail).

De Zorgmonitor

Onze klanten hebben enthousiast gereageerd op de release van onze Zorgmonitor. Met name de sterk verbeterde en meer gestandaardiseerde opmaak en de nieuwe Groepszorg App en Profielvragenlijsten APP worden zeer gewaardeerd.

De Accordis Zorgmonitor zet zorginformatie uit Ons razendsnel om in kennis en inzichten. In een paar muisklikken heeft u het antwoord op al uw vragen. Zelfs op vragen die u nog niet gesteld heeft. Wilt u ook kennis maken met de Zorgmonitor? Neem dan contact op via telefoonnummer 0411- 64 11 41 of stuur een mail naar info@accordis.nl.

Wijziging iWMO, iJW en AZR/iWLZ per 1 april 2018

Zoals u ongetwijfeld weet komen er nieuwe versies voor de bovengenoemde berichten standaarden. Voor de inhoud daarvan verwijzen wij u naar het document van Nedap (Nedap - wijzigingen Wet- en regelgeving 2018) en naar de iStandaarden site van Zorginstituut Nederland (iStandaarden).

De overgang naar de nieuwe versies gaat met een big bang. Dit betekent dat er vanaf 3 april 2018 (de dinsdag na Pasen) alleen nog met de nieuwe berichtenstandaarden gewerkt kan worden. Om de overgang goed te laten verlopen is er een landelijke migratieperiode ingesteld. Deze bestaat uit drie fasen; de Afsluitingsfase, de Transitiefase en de Ingebruikname fase. Tijdens deze fasen is er geen of beperkt berichtenverkeer mogelijk. Nedap heeft deze fasen voor u uitgewerkt en tevens aangegeven wat dit betekent voor ONS en hoe Nedap u helpt bij de migratie.

De migratieperiode voor de iWMO en iJW loopt van zondag 18 maart 2018 23:00 uur t/m dinsdag 3 april 2018 13.00 uur (Migratie iWMO en iJW).

De migratieperiode voor de iWLZ loopt van donderdag 29 maart 2018 17:00 uur tot en met maandag 2 april 2018 24:00 uur (Migratie iWLZ).

In de migratie overzichten van Nedap leest u ook wat u zelf moet doen om de overgang soepel te laten verlopen. Mocht u er niet helemaal uitkomen, neemt u dan contact op met onze Servicedesk.