In de zorg is sterke behoefte aan consulten op afstand. Niet alleen is het op dit moment een veilige manier van contact, het vermindert ook de reisbewegingen en dus de reistijd voor de cliënt. Consulten op afstand moeten op een beveiligde wijze gebeuren. Er wordt persoonlijke en dus vertrouwelijke informatie uitgewisseld.

Accordis biedt de oplossing WebAfspraak aan, een naadloze integratie tussen Ons van Nedap en Webcamconsult. Webcamconsult is NEN 7510 gecertificeerd. Uw afspraak vindt plaats in een veilige omgeving.

Uw medewerker maakt een afspraak in de medewerkeragenda van Ons. De cliënt ontvangt automatisch per mail een uitnodiging voor de afspraak. Op het moment van de afspraak logt de cliënt middels de link in de mail in op Webcamconsult. Dit kan zowel via een speciale app op de telefoon als via een browser op computer of tablet. Er moet een camera en microfoon geïntegreerd zijn in het apparaat wat de cliënt gebruikt.

Zorgverlener en cliënt hebben visueel contact met elkaar, wat veel prettiger werkt dan een telefonisch contact. Ook kunnen documenten, zoals het zorgplan/behandelplan gezamenlijk bekeken en besproken worden. Een contact op deze manier geldt als een poliklinisch consult en kan als zodanig gedeclareerd worden.

Voor de inzet van WebAfspraak voor consulten op afstand kunt u in aanmerking komen voor de SET subsidieregeling. We bespreken graag de mogelijkheden met u.

Neem voor nadere informatie of een online demo over consulten op afstand middels WebAfspraak contact op met office@accordis.nl.