Accordis beheerst als geen ander de kunst van 'verbindend communiceren'; luisteren, doorvragen en van daaruit verbinden en overzicht creëren. Deze vaardigheid was in dit traject doorslaggevend om zorg en ICT duurzaam met elkaar te verbinden.

Willy van de Pol - Directeur Financiën & Informatie

De klantvraag

Geestelijke Gezondheidszorg Eindhoven en De Kempen biedt hulp en ondersteuning aan mensen met bijzondere psychiatrische problemen. GGzE heeft innovatie hoog in het vaandel staan. Om mensgerichte zorg nóg beter vorm te kunnen geven biedt GGzE Blended Care behandelmodules aan via MindDistrict. Daarnaast ontwikkelt ze diverse apps die cliënten ondersteunen in hun groeiproces. Ook inzet van mensgerichte innovatieve middelen in bijvoorbeeld de nachtzorg of tijdens crisogene situatie gaat GGzE niet uit de weg. Het is voor GGzE een logische ontwikkeling om ICT-ondersteuning steeds meer toe te spitsen op medewerkers én cliënten. GGzE heeft Accordis gevraagd te ondersteunen bij het ontwikkelen van een ‘Stip op de horizon’ voor deze ICT.

Onze oplossing

Accordis heeft in samenwerking met GGzE een ICT-strategie ontwikkeld met als ondertitel ‘Stip op de horizon’. Aan de hand van “een dag in het leven van”-beschrijvingen krijgt de toekomst een concrete vorm en wordt de ontwikkeling tastbaar. Deze ICT-strategie is in een workshop met het voltallig management besproken en daarna in een aantal groepen verder uitgewerkt tot lijninitiatieven en een ICT-programma. Accordis heeft vervolgens ondersteuning verleend in het programma management, dat primair door GGzE zelf is opgepakt.

Resultaten

De geformuleerde ICT-strategie en het daarvan afgeleide programma is nog steeds de basis voor de ICT-ontwikkelingen binnen GGzE.

www.ggze.nl