De klantvraag

Stichting Prisma (Noord-Brabant) biedt zorg aan mensen met alle soorten beperkingen en van alle leeftijden. In alle leeftijdsfasen worden zij ondersteund bij het verwerven van een eigen plek in de samenleving. Het uitgangspunt bij Prisma is dat iedereen een waardevol leven verdient, met aandacht voor en ondersteuning bij persoonlijke behoeften, mogelijkheden én ontplooiing van talenten.

Stichting Prisma staat ervoor de zorg zó te organiseren, dat de cliënt centraal staat. Maximaal geluk (voor cliënt én medewerker), waarbij de zorg en ondersteuning optimaal gebruik kan maken van beschikbare systemen en zo min mogelijk wordt belemmerd door regels, administratieve last en procedures.

Als basis voor deze doelstelling moest een applicatie- en informatielandschap worden neergezet waarin registratie eenmalig en aan de bron plaatsvindt, zorg- en ondersteunende processen effectief en efficiënt zijn ingericht en waaruit waardevolle stuurinformatie kan worden gegenereerd.

Onze oplossing

Accordis heeft samen met Prisma een plateauplanning samengesteld en uitgevoerd. Tussen 2010 en 2015 is opeenvolgend gefocust op: de financiële administratie (Accountview), de infrastructuur, HRM en dienstroosterplanning (Aysist en Afas), en het ECD/behandeldossier (pluriform Zorg). De plateauplanning is afgesloten met de implementatie van Qlikview als BI-systeem.

Resultaten

Een stabiel en compleet applicatie- en informatielandschap waarbij de administratieve last zoveel mogelijk is weggehaald uit het primaire proces. Zo blijft er meer tijd en ruimte over om verdiepingsslagen te maken op kwaliteit van zorg en ondersteuning.

www.prismanet.nl