accordis-final_Accordis_IrisDuvekot-1095

Thema's Horizontaal Toezi...

Horizontaal Toezicht
in de zorg

Samenwerken om zorguitgaven efficiënt en verantwoord te beheren, daar staat Horizontaal Toezicht voor. Na de start in de ziekenhuiszorg in 2017, volgde in 2019 de geestelijke gezondheidszorg (GGZ). Ontdek hoe onze producten kunnen bijdragen aan kostenbeheersing en transparantie, zodat jouw organisatie klaar is voor interne en externe audit en/of AOIC.

Horizontaal Toezicht <br> in de zorg

First time right: Meteen goed registreren en declareren

Horizontaal Toezicht is gebaseerd op tien leidende principes, waaronder wederzijds vertrouwen tussen zorgaanbieders en zorgverzekeraars, transparante communicatie, gedeelde verantwoordelijkheid voor juiste zorgregistraties en efficiënte inzet van zorguitgaven.


Het negende leidende principe

Het negende leidende principe ‘het juist en tijdig registreren en declareren van zorg’ heeft invloed op de zorgprocessen. Om dit zo vroeg mogelijk in de registratie- en declaratieketen plaats te laten vinden, is software nodig. Met onze Validatiemonitor zorgen we ervoor dat zorg correct en op tijd geregistreerd wordt. Fouten en vertragingen worden snel ontdekt en kunnen met één druk op de knop gecorrigeerd worden. Onze Zorgmonitor biedt inzicht in de kwaliteit van zorg, de processen en verbeterpunten.


Dicht op de bal

De komende jaren worden de budgetten alleen maar kleiner en neemt de zorgvraag toe. De focus op het lean besteden van middelen zal daarom alleen maar toenemen. Ook als organisaties nog niet bezig zijn met Horizontaal Toezicht is het belangrijk om ‘in control’ te zijn. Hoe hou ik controle over mijn uitgaven? Hoe zorgen we ervoor dat we het zorgbudget aan de juiste dingen uitgeven? En hoe kunnen we met elkaar verbeteren? Door met behulp van data steeds meer inzicht te krijgen, ontwikkelen zorgorganisaties zich tot datagedreven organisaties en zitten zij steeds dichter op de bal.

Producten
& diensten

Krachtige oplossingen voor betere zorg resultaten

Product

Implementatie Nedap Ons

Nedap Ons implementeren? Dan ben je bij ons aan het juiste adres! Wij zorgen ervoor dat dit soepel verloopt door...

Bekijk product

Product

Zorgmonitor

Met de Zorgmonitor krijg je aan de hand van praktische dashboards inzicht in de zorgverlening en bedrijfsvoering van jouw zorgorganisatie....

Bekijk product

Product

Validatiemonitor

De Validatiemonitor zorgt ervoor dat alle registraties in het zorgproces kloppen. Met het oog op de stijgende zorgkosten, het oplopende...

Bekijk product