accordis-final_Accordis_IrisDuvekot-114

Webinars Ons Ketenverkeer

Ons Ketenverkeer

Op 20 juni zal de Accordis Academie het Webinar 'Ons Ketenverkeer' organiseren. Wil je meedoen? Meld je dan nu (gratis) aan!

In dit Webinar komen de volgende onderwerpen aan bod:

  • Introductie tot Ons Ketenverkeer; het doel en relevante begrippen met een focus op de digitale context.
  • Waarvoor gebruik je Ons Ketenverkeer; overzicht van verschillende berichttypes en hoe deze verwerkt kunnen worden.
  • Demo verwerken van verwijsbrief; in Ons Ketenverkeer is het mogelijk om demo verwijsbrieven aan te maken en te verwerken.
  • Ideeën voor oefeningen; we nemen je mee in wat je kan doen om ervaring op te doen met de configuratie, het beheer en het verwerken van berichten in Ons Ketenverkeer.

Voor wie is het Webinar relevant?

Het Webinar is voornamelijk relevant voor medewerkers die betrokken zijn bij het beheren en optimaliseren van Ketenberichten (Medvri, MedLab en ZorgDomein) in Ons.

Wat is Ons Ketenverkeer?

Via Ons Ketenverkeer is het mogelijk om (semi-)geautomatiseerd zorginhoudelijke informatie uit te wisselen tussen verschillende zorginstellingen. De applicatie bevat diverse onderdelen waarmee berichten ontvangen en verder verwerkt kunnen worden.

Met de komst van informatiestandaarden zoals HL7/FHIR wordt deze informatie-uitwisseling steeds eenvoudiger en veelzijdiger. Ons Ketenverkeer sluit aan op deze standaard. Een praktische toepassing hiervan is het digitaal kunnen ontvangen van verwijzingen en deze rechtstreeks en (semi-) geautomatiseerd te kunnen verwerken in Ons.

De visie is dat de inbox van Ons Ketenverkeer uitgroeit tot een berichtencentrum:

  • Waarin alle ketencommunicatie is terug te vinden, zodat wanneer nodig de communicatie op een centraal punt kan worden ingezien.
  • Dat fungeert als een soort poortwachter, die bepaalt welke ketenberichten onderdeel moeten uitmaken van een dossier en welke niet.

Datum

20 juni van 14:00 tot 15:30
Direct inschrijven

Direct contact

Direct inschrijven